Een Indiase activist die zou zijn omgegekomen bij een autobrand in Delhi, blijkt nog te leven. Hij had zijn dood in scne gezet om te kunnen samenwonen met een andere vrouw.

De man is levend en wel door de politie gevonden in de stad Bangalore, in het zuiden van India, meldt de Hindustan Times.

De politie dacht al die tijd dat hij in mei was omgekomen bij een auto-ongeluk. Zijn uitgebrande Chevrolet met verkoold lichaam erin werd toen gevonden in een buitenwijk. De familie van de man zei dat hij mogelijk vermoord was, omdat hij als activist met regelmaat corruptie aan het licht had gebracht. Ze identificeerden het lichaam, en bevestigden dat het om de man ging. Er werd zelfs een wake voor hem gehouden.

Maar nu blijkt dat de man helemaal niet dood is. Hij is door de politie gearresteerd in Bangalore, waar hij met een nieuwe identiteit werkte in een autofabriek. Om niet op te vallen, had hij zijn haar afgeschoren. De 38-jarige zou zijn dood in scne hebben gezet om weg te komen bij zijn echtgenote. Hij had een nieuwe vriendin en wilde met haar samenwonen.

De man is gearresteerd op verdenking van moord. Om zijn dood in scne te zetten, was namelijk ook een lichaam nodig. De politie verdenkt de Indiase man er nu van een zwerver te hebben vermoord, het lichaam in zijn auto te hebben geplaatst en de zaak in brand te hebben gestoken. Mogelijk kreeg hij daarbij hulp van een familielid.

De man ontkent tot nu toe elke betrokkenheid.