Nabestaanden van een Tweede Wereldoorlog veteraan uit Michigan zullen zijn dog tag na zeventig jaar terug krijgen. De Nederlandse Piet van Schuppen (66) uit Gelderland vond de dog tag in 2007 met zijn metaaldetector.
De dog tag was van Philip Nichols, die in 1944 met het Amerikaanse leger naar Nederland ging, nadat hij op D-Day in NormandiŽ had gevochten. Hij was toen 19 jaar. In 2003 stierf Nichols.

De neef van de veteraan, Herb Nichols, neemt de dog tag die Van Schuppen gevonden heeft. Hij zegt dat het een wonder is dat de dog tag nog terug gevonden is en dat hij wenste dat zijn neef Philip nog leefde om de dog tag in ontvangst te nemen.

Van Schuppen gaat in zijn vrije tijd regelmatig met zijn metaaldetector langs lege velden en weilanden in de buurt van zijn huis in Andelst, Gelderland. Naast de dog tag van Nichols heeft hij nog veel meer oude en waardevolle spullen gevonden, van kleine overblijfselen uit de bronstijd tot antieke Romeinse munten en handgranaten uit de Eerste Wereldoorlog.

Soms geeft hij de dingen die hij vindt aan de mensen die het land bezitten. "Maar vaak voelt hij het als zijn plicht om meer te doen dan dat", aldus LSJ.com. Zo ook met de dog tog van Nichols, die hij in 2007 vond.

Hij vond de dog tag twintig centimeter in de grond. De dog tag lag in stukken en was verroest. Hij nam alle resten die hij kon vinden mee naar huis, maakte het schoon en puzzelde hem weer in elkaar en zo werd de naam duidelijk: Philip Nichols. "Het was niet zomaar een stukje metaal", citeert LSJ van Van Schuppen.