Twee ouders uit Peking waren hun luie zoon zo zat dat ze de rechter inschakelden. De 29-jarige Xu Qing weigert te vertrekken uit het ouderlijk huis, ook al is hij al zeven jaar afgestudeerd.
Xu volgde een gerespecteerde universitaire opleiding en zat op kamers, schrijft Shanghaiist. Hij kon het alleen slecht vinden met zijn huisgenoten, dus besloot zijn moeder om haar zoon weer in huis te nemen.
Nadat de inmiddels volwassen man was afgestudeerd, was het lastig om een baan vinden. Het lukte uiteindelijk via zijn vader om aan werk te komen, maar drie maanden later vond Xu het werk te saai en nam hij ontslag.
Volgens zijn ouders was het enige wat hun zoon daarna nog deed slapen, surfen op internet en hun vragen om geld.
In 2013 kreeg Xu een vriendinnetje, dat hij regelmatig mee naar huis nam. Dat was het moment dat zijn ouders iets van de situatie gingen zeggen. Het liet Xu koud. Zijn verweer? "Ook al heb ik geen baan, het is jullie plicht als ouders om mij te voeden."
Wat volgde was de rechtszaak tussen pa, ma en hun zoon. Xu verloor en de rechtbank heeft nu besloten dat hij het huis binnen zestig dagen moet verlaten.
Het is in China voor ouders alleen verplicht om hun kinderen te verzorgen als die een beperking hebben waardoor ze niet zelfstandig kunnen leven.