Een motoragent heeft gisteren in het Brabantse Lithoijen een 16-jarig meisje van de weg gehaald omdat ze veel te hard reed in een auto die 25 kilometer per uur mag. De laser registreerde 112 kilometer per uur.
Na correctie bleek dat het meisje 83 kilometer per uur te snel reed. Ze kreeg daarvoor een boete van 1450 euro. De politie heeft volgens een woordvoerder ook een "goed gesprek" gevoerd met de ouders van de bestuurder.
Het meisje reed in een 'motorvoertuig met beperkte snelheid' (MMBS), een gewone auto waar een sticker op is geplakt met de maximumsnelheid van 25 km/u erop. Er wordt geen snelheidsbegrenzer geïnstalleerd, de auto's kunnen nog even hard rijden als voorheen maar ze mogen het niet meer. "Als dat dan toch gebeurt, is dat de verantwoordelijkheid van de bestuurder", zegt de woordvoerder.
Gisteren waarschuwde Veilig Verkeer Nederland nog voor de MMBS-auto's. Dat aantal stijgt volgens VVN explosief. In de afgelopen drie jaar is hun aantal bijna verdrievoudigd. Dit jaar zijn al ruim 400 auto's als MMBS geregistreerd.