Hoe groot is de kans dat je een miljoen wint? En hoe groot is de kans dat je die loterij daarna nóg een keer wint?

Die kans is heel, heel erg klein. Maar toch kan het, en Robert Hamilton uit de Amerikaanse stad Indianapolis kan het bewijzen. Hij won in drie maanden tijd twee keer een miljoen dollar (twee keer 750.000 euro).

Hamilton won zijn eerste miljoentje in Jasonville. Met dat geld loste hij zijn schulden af, kocht hij een huis en ging eens lekker op vakantie. Ook kocht hij een cadeau voor zijn vader: een vrachtwagen.

En toen, ongeveer drie maanden later, kwam miljoen nummer twee, van een lot dat hij in Indianapolis had gekocht. 'De kers op de taart', aldus de geluksvogel.

Je zou denken: Hamilton had van de eerste prijs al alles gekocht wat hij wenste, maar de Amerikaan heeft nog meer op zijn verlanglijstje staan. Een motorfiets bijvoorbeeld.

Aan stoppen met werken denkt de mazzelaar voorlopig niet. Sterker nog: hij gaat nieuwe apparatuur aanschaffen om zijn bedrijf verder te laten groeien.

Volgens Hamilton's vrouw zullen hun levens verder niet veel veranderen. Ze houden hun hoofd koel, zei ze tegen het Amerikaanse CBS. "We zijn gewoon, normale mensen".