Een bedrijf uit Houston gaat ruimtereizen aanbieden voor de as van gecremeerde honden en katten. Opvallend genoeg komt de as ook weer terug naar de aarde. De service is volgens de onderneming bedoeld om het leven van een huisdier te vieren.

Het idee komt van Celestis Inc., dat al langere tijd menselijke resten de ruimte in schiet. Onder de paraplu van Celestis Pets gaan zij vanaf dit najaar ruimtereizen voor overleden huisdieren aanbieden.

"We hebben in de wereld al veel rituelen. Ik denk dat we met deze vorm er een nieuwe aan toevoegen", zegt Steve Eisele, directeur van het bedrijf, tegen CBS.

Celestis Pets werkt nauw samen met een gespecialiseerd dierencrematorium. Voor zo'n 740 euro wordt een klein deel van de gecremeerde resten van het huisdier de ruimte in gestuurd. Wie overblijfselen van de geliefde viervoeter naar de maan wil schieten, betaalt bijna 9000 euro.

Dat tripje kan alleen wel even duren. Eisele: "Bij de Apollo-missies duurde het zo'n drie dagen om tot de maan te komen. Maar het hangt allemaal af van de lancering. Het kan korter duren dan drie dagen, maar er kunnen ook jaren voorbijgaan voordat de resten de maan bereiken."