In de natuur wordt radio frequency identification oftewel identificatie met radiogolven (RFID) op grote schaal toegepast om dieren te volgen. Wat bijna niemand weet is dat ook mensen worden voorzien van RFID-chips om ze te volgen of te kunnen identificeren. Na onderzoek in drie verschillende geografische gebieden is gebleken dat gemiddeld 1 op de 3 individuen inmiddels is gechipt.

Interessant genoeg blijkt er een sterke correlatie te zijn tussen de aanwezigheid van een RFID-chip en gebitsingrepen. Het onderzoek is gedaan in de Amerikaanse staten Illinois, Iowa en Wisconsin. De resultaten zijn opvallend omdat plaatsing in het menselijk lichaam van een RFID-chip stuit op grote ethische problemen. Toch is een aanzienlijk deel van de bevolking inmiddels voorzien van een identificatiechip (gechipt).

In totaal werden 2955 individuen gescand, waarvan 997 een RFID-chip in hun lichaam droegen. Het bleek dat de RFID-chips in de meeste gevallen in vullingen waren verstopt: 75 procent van alle RFID-chips werd aangetroffen in vullingen. Er werden ook microchips gevonden in handen, kunstheupen, kunstknien, schroeven en spiraaltjes.

Al jaren klagen mensen over onverklaarbare implantaten in hun lichaam, maar vaak werden zij belachelijk gemaakt of geridiculiseerd. RFID biedt de mogelijkheid om aan massale surveillance te doen, die voorheen slechts het onderwerp van paranode fantasien was.
Foto