Een driejarig voormalig doof jongetje uit Charlotte, North Carolina, heeft voor het eerst de stem gehoord van zijn adoptievader. Het jongetje, te zien in deze video van de dag, is het eerste kind in Amerika met een speciale implantaat waardoor hij weer kan horen.
“Papa houdt van je”, was de eerste zin die Grayson hoorde uit de mond van zijn adoptievader Len Clamp. Het jongetje dat doof geboren werd kreeg vorige maand het implantaat ingebracht. Wetenschappers aan de Universiteit van North Carolina zijn momenteel bezig met het testen van de microchip die eerder al geďmplanteerd werd bij volwassenen.
Vader Len noemt het moment tussen hem en zijn adoptiezoon ‘fenomenaal’. “Hij keek diep in mijn ogen en hij hoorde mijn stem voor de eerste keer. Ik heb nog nooit zo’n blik gezien als op dat moment”. Len en Nicole Clamp waren eerst de pleegouders van Grayson, maar besloten al snel het kind te adopteren.
De microchip die het jongetje geďmplanteerd kreeg moet nog gefinetuned worden. Ook is zijn familie er nog niet helemaal zeker van wat hij nu wel en niet hoort, maar ondanks dat zijn ze erg dankbaar voor de vooruitgang. Volgens moeder Nicole geniet Grayson enorm van het geluid. Filmpje