Zes Iranirs wilden laten zien dat hun land een betere plek is dan mensen denken. Maar ze werden opgepakt omdat ze in een video dansen op de megahit Happy van Pharrell Williams.

In de clip is te zien dat drie mannen en drie vrouwen zingen en dansen in de straten van de hoofdstad Teheran. 'Vulgair' in de ogen van de lokale politiechef,meldt The New York Times.

Ze zouden in de clip de Iraanse gedragsnormen overschreden hebben. Zo droegen de vrouwen geen hoofddoek terwijl dat verplicht is. De zes zouden hun 'criminele daden' hebben toegegeven. Ze moesten op tv berouw tonen.

De video was opgenomen met een iPhone. De clip was te zien op Facebook en Instagram. Een vande danseressen sprak er een maand geleden met Iran Wireover. "We wilden de wereld vertellen dat de Iraanse hoofdstad vol is met levendige, jonge mensen en ons slechte imago in de wereld veranderen."

Pharrel Williams reageerde via Twitter op het nieuws. "Het is te triest voor woorden dat deze kinderen zijn gearresteerd omdat ze vrolijkheid probeerden te verspreiden." Filmpje