De Britse peuter Riley Ward kan nog maar net praten, maar heeft al wel een ambulance gebeld toen zijn moeder in huis onderuit ging.
Volgens de tabloid Mirror is tweejarige Riley de jongste ooit die het alarmnummer heeft gebeld. Toen zijn moeder buiten bewustzijn raakte, pakte hij de telefoon en toetste hij drie maal 9 in (in Engeland is 999 het alarmnummer). Tegen de telefoniste die opnam zei hij dat zijn moeder 'in slaap was gevallen'.
Op de geluidsopname van het gesprek is te horen hoe het jongetje vervolgens de telefoon neerlegt en 'hello' roept naar zijn moeder. Ook zegt hij dat 'mammie op de grond ligt'.
De telefonisten van 999 traceerden het gesprek en stuurden een ambulance naar het adres in Barrow-upon-Soar. Moeder Dana Riley werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat ze een grote bloedprop had en een inwendige bloeding.
Volgens ambulancebroeder Paul Staples vond Riley het heel spannend dat de politie en een ambulance waren gekomen. "Hij stond met een grote glimlach bij de deur. Hij kwam telkens kijken hoe het met zijn moeder ging," vertelde Staples aan Mirror. De jongen heeft een medaille gekregen van East Midlands Ambulance Service."