Een tragisch ongeluk in Lake Powell in Amerika. Een moeder redde haar 2-jarige zoontje die in het water was gevallen door hem boven water te houden, maar kwam daarbij zelf om het leven.

De 35-jarige moeder Chelsey Russell had net een week vakantie gevierd met haar familie op een boot in het meer Lake Powell. Het ging mis toen ze de boot terugbrachten. Het jongetje was aan het spelen op de boot en viel plotseling in het water. De moeder sprong er meteen achteraan.

Het lukte de moeder om haar zoontje vast te grijpen en zijn hoofd boven water te houden, maar raakte zelf bewusteloos. De broer van Chelsey sprong in een kleiner bootje en kon bij ze komen voordat ze allebei onder water zouden verdwijnen. Het jongetje lag op de borst van zijn moeder.

Moeder en kind werden uit het water gehaald. Het jongetje bleef ongedeerd, voor moeder Chelsey kwam de hulp te laat. Ze overleed in het ziekenhuis. Volgens de politie droegen moeder en kind allebei geen reddingsvest, hoewel dat daar wel verplicht is.

De moeder van Chelsey was ook mee op vakantie. Ze vertelt aan de Denver Post dat ze net een heerlijke week hadden gehad met de familie en noemt het onvoorstelbaar dat dit is gebeurd. Ze maakten de trip als familie, omdat er de afgelopen jaren veel verdriet was om het overlijden van de vader van Chelsey in 2013.

Waarschijnlijk is ze overleden als gevolg van hartproblemen die ze al had sinds haar jeugd. Ook haar vader had hartproblemen.