Calise Manning, een Amerikaans meisje van 4, heeft vorige week mogelijk het leven van haar moeder gered door het alarmnummer te bellen terwijl haar hoogzwangere moeder een epileptische aanval kreeg.

Calise belde 911 terwijl haar moeder trillend en bevend op de grond lag. Doordat ze thuis de situatie met haar moeder goed had geoefend, kon ze de telefoniste van de alarmlijn haarfijn uit de doeken doen wat er aan de hand was.

"Ze trilt en ze krijgt een baby", zei Calise door de telefoon. "Ze is heel erg zwanger en ze krijgt een jongen en ze heeft echt hulp nodig." In het ruim zeven minuten durende gesprek vroeg de telefoniste haar ook nog hoe oud ze was. "Vier", had Calise gezegd. "Maar ik word al bijna groter."

Moeder Centerria Manning werd woensdag gelijk overgebracht naar het ziekenhuis in Kalamazoo, in de staat Michigan. Vrijdag beviel ze van een kerngezonde zoon, TJ. Ze is apetrots op haar dochter. "We hadden dit geoefend omdat ik epilepsie heb. Ik heb haar ons adres geleerd, en mijn volledige naam en zo, en hoe ze 911 kon bellen."

De telefoniste die Calise aan de lijn kreeg, heeft het meisje voorgedragen voor een onderscheiding omdat ze onder moeilijke omstandigheden zo kalm bleef. In afwachting daarvan loopt Calise alvast rond in haar nieuwe T-shirt. "Ik ben de Grote Zus", staat erop te lezen. Calise is er dolblij mee.
Filmpje