Een nog onbekende miljardair in Silicon Valley heeft de duurste levensverzekering ter wereld gekocht, met een waarde van 201 miljoen dollar (145 miljoen euro). De man die de verzekering regelde, liet weten dat er negentien verzekeringsmaatschappijen aan te pas moesten komen om het bedrag bij elkaar te krijgen.

'Er is geen bedrijf dat zich een aanslag van 201 miljoen kan veroorloven', zegt Dovi Frances, de financieel adviseur die de deal sloot in opdracht van een 'bekende miljardair', zoals hij zelf zegt. De miljardair wil anoniem blijven, 'omdat hij wil dat zijn naaste familie hard blijft werken'.

Het Guinness Book of World Records maakt bekend dat dit bedrag de vorige recordhouder overtreft. Dat was Hollywoodmagnaat David Geffen die in 1990 een polis van 100 miljoen dollar afsloot.

De jaarlijkse premie voor de polis is tientallen miljoenen dollars. Volgens Frances profiteren de verzekeringsmaatschappijen van de deal omdat ze de premie meteen kunnen investeren. Hun risico is dat de miljardair vroeg komt te overlijden.

De polis is afgesloten bij het bedrijf S.G. LLC waaraan onder anderen Google topman Eric Schmidt en Joel Lonsdale van Palantir Technologies verbonden zijn.