Een vrouw uit CaliforniŽ heeft de confrontatie gezocht met haar oud-lerares die haar jarenlang zou hebben misbruikt. Het 28-jarige slachtoffer belde de docente op en plaatste het gesprek op YouTube.

De lerares, die nog steeds voor de klas stond, diende enkele uren na de publicatie van de video haar ontslag in.

"Het heeft me jaren gekost om genoeg moed te verzamelen om de leerkracht te confronteren", schrijft de vrouw, die zegt dat ze tussen haar twaalfde en achttiende jaar werd aangerand, onder de video.
Het slachtoffer, dat zichzelf 'Jamie' noemt, lukte het om de vrouw een bekentenis te ontlokken. In het telefoongesprek vraagt Jamie, die inmiddels zelf kinderen heeft, aan de oud-lerares: "Ben je je ervan bewust dat je me hebt gehersenspoeld en gemanipuleerd? En dat dat fout was?"

"Ja. En ik heb er spijt van", antwoordde de vrouw.

"Je zou je moeten schamen en van jezelf moeten walgen", reageerde Jamie. "Dat doe ik. Dat doe ik", reageerde haar oud-lerares.
Omdat de verjaringstermijn erop zit en de docente niet meer gestraft kan worden voor het misdrijf, besloot ze het gesprek op internet te plaatsen. Op die manier wilde ze ouders waarschuwen. De politie heeft kennis genomen van de video en een onderzoek ingesteld.
Filmpje