Het is ze gelukt: de Jamaicaanse bobsleeėrs hebben voldoende geld ingezameld om naar de Olympische Winterspelen te gaan. Via crowdfunding heeft het team inmiddels al zo'n 111.000 dollar opgehaald, meer dan genoeg om naar het verre Sotsji af te reizen.
Het team had zich al geplaatst voor de Spelen, maar zat zonder geld. En volgens Watts kost het ongeveer 40.000 dollar om mee te mogen doen aan de Winterspelen. Daar komen de kosten van de reis van het warme Jamaica naar het ijskoude Rusland nog bovenop.
Twee dagen geleden startte de Jamaicaanse oud-bobsleeėr Devon Harris een crowdfundingproject om het team van stuurman Winston Watts naar Sotsji te krijgen. Hij vroeg 80.000 dollar om Jamaica voor het eerst sinds 2002 naar de Olympische Winterspelen te krijgen, en al snel doneerden honderden mensen.
Voor Watts wordt dit de vierde keer dat hij meedoet aan de Spelen. Ook in 1994, 1998 en 2002 mocht hij de Olympische ijsbaan betreden. Wij kennen vooral het verhaal van het Jamaicaanse bobsleeteam uit 1988. Daar werd de film Cool Runnings over gemaakt. Nu is het hopen op een vervolg. Foto