Probeer het maar eens uit te spreken: Ar'Disianthony, Miquishadrion of Oluwatimileyin. Ouders waren vorig jaar weer flink creatief bij het bedenken van een naam voor hun pasgeboren kroost. Dat blijkt uit de namenlijst van 2013, opgesteld door de Sociale Verzekeringsbank. Die kwam tijdens het bijhouden van alle babynamen weer een hoop originele creaties tegen.
Zo moeten sommige kinderen door het leven onder de naam Dutch, Provider, Kip, Witte of Vriend. En sommige ouders maken het de toekomstige leraar van hun kind wel erg moeilijk, want begin er maar eens aan: 'Zijn Uchechukwu, Xzi'Jayno, Abhoney-Spechelley en Cedrixvinthely aanwezig?'

Maar er is ook goed nieuws voor de toekomstige leraar. Waar sommige ouders het halve alfabet in de naam van hun baby propten, hielden sommige het een stuk korter. Zo werden er een W, I, Cj en Oz geboren.

De winnaars van 2013 zijn de namen Sem bij de jongens en Tess bij de meiden. In de jongens top-10 vinden we Mohammed niet terug. De Arabische naam is nog steeds ontzettend populair, maar ouders hebben inmiddels 33 verschillende manieren gevonden om de naam te spellen. Mohamed, Mohammed, Muhammed of Mouhamed, ze zijn er allemaal. Ook bedachten enkele ouders aparte varianten op de naam van de profeet zoals: M'Hamed, Mohamed-Amine en er is zelfs een Muhammed Anas Dzuqarnain.

#randomfact 33 variaties op de naam 'Mohammed' komen er voor in NL (namenlijst vd Sociale Verzekeringsbank) pic.twitter.com/8giKhHJsEF

Umar Mirza (@umarmirza) January 14, 2014
De ouders van Mexx, Harley en Bentley zullen waarschijnlijk grote fans van de bekende gelijknamige merken zijn. Andere ouders kozen voor grootste namen als Winner, Wisdom, Godbles en Challenger. Ook Adolf heeft het levenslicht weer gezien.

Als laatste willen we je deze namen niet onthouden: Ufuk, Beyonc, Malala, Bolivia, Peer, Peach en zelfs Praisegod en Worship staan op de namenlijst.