In een snackbar op de Joseph Baecklaan in Molenbeek, is zaterdagavond een vrouw bevallen van een zoon. Die werd meteen ook vernoemd naar de eettent. De eigenaar van de snackbar besloot dat de jongen voor de rest van zijn leven gratis mag komen eten.

Het was zaterdagavond schrikken voor Nawfal Ben Messaoud, eigenaar van snackbar Adam Snack in Sint-Jans-Molenbeek. Rond 21.15u komt een van zijn medewerkers hem vertellen dat een vrouw op het terras van de snackbar ligt te bevallen. “Ik dacht eerst dat het een grap was,” zegt Ben Messaoud in La Capitale. “Maar toen ik ging kijken zag ik dat het effectief waar was.”

Meteen daarna werden de hulpdiensten verwittigd, maar toen de ambulance aankwam had de vrouw haar zoon al ter wereld gezet. Om de toekomstige moeder zo veel mogelijk rust en privacy te geven, schermde het personeel de vrouw af met reclameborden. Zowel de moeder als het kind stellen het goed.

Ondertussen heeft de moeder het kind Adam genoemd, net zoals het restaurant waar hij geboren werd.

Als cadeau mag de kleine jongen voor de rest van zijn leven gratis komen eten in de snackbar van Ben Messaoud. De eigenaar wil op een of andere manier in contact blijven met het kind.