Een buschauffeur in het Noord-Ierse Londonderry heeft de schrik van haar leven gekregen toen een man woensdagavond haar bus instapte en haar opdroeg een bom mee te nemen naar een politiebureau in de stad. Op dat moment bevonden zich zo'n tien passagiers in de bus, melden Britse media.
De in het zwart gehulde man stapte vervolgens weer uit. De chauffeur reed weg, liet haar passagiers verderop uitstappen, verliet daarna zelf het voertuig en belde de politie. De vrouw is erg van streek en zit inmiddels thuis, liet haar werkgever Translink weten. De Noord-Ierse minister van vervoer Danny Kennedy sprak vol lof over de chauffeur en noemde haar een heldin.

De bom was verstopt in een tas, was voorzien van een timer die op twee uur was ingesteld en lag achter de chauffeursstoel. Een aantal omliggende woningen werd ontruimd, waarna bommenruimers het explosief onschadelijk maakten. De omwonenden konden in de nachtelijke uren weer naar huis.

De politie zei dat de man had gezegd dat hij bij de IRA hoorde.

De laatste maanden worden er in Londonderry vrijwel wekelijks bommen gevonden. Het toont de vastberadenheid van dissidente republikeinen om zich steeds meer te laten gelden in de stad.