Opschudding in de Noord-Ierse stad Lisburn, waar een 54-jarige verzorgster haar Alzheimer-patiŽnte aan haar lot heeft overgelaten en totaal heeft verwaarloosd. Terwijl de patiŽnte machteloos toekeek, speelde de verzorgster al haar eten zelf naar binnen.
De 54-jarige Patricia Young zag het allemaal heel rooskleurig in. Twee jaar geleden ging ze werken als thuisverzorgster bij de 70-jarige Alzheimer-patiŽnte Ivy McCluskey. Maar al gauw bleek dat er iets niet klopte. In oktober 2009 bleek dat de patiŽnte, die al tien jaar lang aan de ziekte van Alzheimer leed, in korte tijd steeds meer gewicht verloor en aftakelde.
Enkele familieleden van het vergeetachtige oudje werden achterdochtig en installeerden een verborgen camera in haar huis. Even later konden ze hun ogen niet geloven toen ze zagen dat Young haar patiŽnte volledig negeerde en ze de Alzheimer-maaltijden zelf verorberde, zonder dat de zeventigplusser ook maar iets te eten kreeg. Toen het nieuws bekend raakte, werd de gulzige verzorgster op staande voet ontslagen. Drie maanden later blies de uitgehongerde oma haar laatste adem uit.
Haar dochter Mandy kan het niet vatten. ďIk kan niet begrijpen hoe een mens iemand anders zoiets kan aandoen. Mijn moeder was een enorm levenslustige vrouw die er met weinig geld in slaagde haar kinderen te doen opgroeien. Het toeval wil dat ze heel haar leven bang was voor een ziekte als Alzheimer en vooral dan voor de persoon die haar daarbij moest verzorgen. Toen we de beelden zagen, waren we allemaal zwaar aangeslagen. Er zijn geen woorden voorĒ, aldus Mandy McCluskey. Volgende maand wordt beslist welke straf de gestoorde verzorgster mag uitzitten. Filmpje