Door een zeldzame aandoening lijkt de Britse Hayley Barley (24) altijd hoogzwanger te zijn. Ze lijdt aan de ziekte van Hirschsprung, waardoor haar maag regelmatig opzwelt.

Dat meldt de Britse krant Daily Mail.

De vrouw uit Birmingham heeft veel last van haar opgezette buik. Ze weet dat mensen het goed bedoelen als ze bijvoorbeeld voor haar opstaan in de bus, maar ze baalt van al die extra aandacht: “Het is aardig van ze, maar ik word er wel enorm onzeker van”.
Barley is in de afgelopen vier jaar al 69 keer in het ziekenhuis opgenomen. Zelfs artsen zien het verschil met een zwangerschap niet altijd.
Vorig jaar in december ging de huisarts ook de mist in. “Hij vroeg meteen hoe lang ik al zwanger was. Ik probeerde het uit te leggen, maar nadat hij aan mijn buik had gevoeld, wist hij het zeker en dacht hij zelfs dat de weeën waren begonnen”, vertelt de vrouw.
In december ondergaat Barley een operatie waarbij een groot deel van haar beschadigde darm wordt verwijderd. De zwelling is dan weg, maar daarvoor in de plaats krijgt ze wel een stoma.
“Het is een grote stap, maar ik kijk ernaar uit om niet constant pijn te hebben. Sommige mensen zien mijn ‘babybuikje’ als een zegening, maar tot nu toe was het een vloek.”