Een wiskundige aan de universiteit van Warwick heeft een formule uitgestippeld die vrijgezellen de beste kans moet geven om de volmaakte partner aan de haak te slaan. Met hoeveel mensen moet je daten voordat je klaar bent om te settelen?
De formule die hier een antwoord op zou geven, wordt de ‘Optimal Stopping Theory’ genoemd. Volgens de bedenker, Peter Backus, heeft hij zelf slechts een kans van 1 op 285.000 om in Londen zijn droomvrouw zomaar tegen het lijf te lopen.
Stel dat je op je 15de begint te daten en rond je 30ste ideaal gezien een warm nest wilt kunnen delen met de best mogelijke partner, dan moet je iedereen die je in de eerste 37 procent van die periode ontmoet, in principe laten schieten voor een serieuze relatie op lange termijn. Volgens de theorie is de eerstvolgende persoon die je daarna ontmoet de best mogelijke partner voor jou.
Als iedereen deze formule zou volgen, zou 1 op de 3 koppels voor elkaar zijn gemaakt. De ’Optimal Stopping Theory’ wordt effectief toegepast in het paringsgedrag van bepaalde soorten vissen en zou ook dienst kunnen doen wanneer je jaagt op een huis.