Een 67-jarige inwoner van Rockanje heeft vrijdag ernstige verwondingen aan zijn hand opgelopen nadat hij zichzelf in zijn hand geschoten had. Bij doorzoeking van zijn woning trof de politie meerdere vuurwapens aan.
Rond elf uur 's morgens werden hulpdiensten gewaarschuwd. In een woning aan de Vleerdamsedijk zou een man zich in zijn hand gezaagd hebben. Hulpverleners reden naar het adres en troffen een gewonde man aan. Voor de agenten was snel duidelijk dat de verwonding niet het gevolg was van een zaag maar dat de man in zijn hand geschoten had. Hij is naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.
De man had zichzelf in zijn hand geschoten met een wapen dat vermomd was als wandelstok. Er werd besloten om ook de rest van het huis te doorzoeken. Hierbij werden meerdere vuurwapens aangetroffen waaronder een kogelgeweer en diverse pistolen. Daarnaast lagen er munitie en een demper in het huis.
De bewoner ligt op dit moment in het ziekenhuis, waar hij geopereerd wordt aan zijn hand. Zodra hij daartoe in staat is zullen agenten het gesprek met hem aangaan. Hij wordt verdacht van wapenbezit.