Een restaurant in Chicago krijgt veel commentaar omdat ze een hamburger serveren die is gegarneerd met een hostie. Vooral christenen zijn boos. Het gaat om de ‘Ghost burger’ die op het menu staat in restaurant Kuma’s Corner in Chicago. De hamburger bevat onder meer langzaam gestoofd geitenvlees, oude cheddarkaas, aioli en een rode wijnsaus. Als garnering ligt er een hostie op.

Een hostie is een rond schijfje ongedesemd brood. Het is in de rooms-katholieke kerk onderdeel van de mis en staat, samen met rode wijn, symbool voor het lichaam en bloed van Christus.

Volgens het restaurant is de hamburger geďnspireerd op de muziek van de Zweedse antichristelijke band Ghost. ”In de geest van de Heer en alle heilige zaken, geven we u de Ghost als een passend eerbetoon aan de overtreffende heiligschennende activiteiten van de band”, zo schrijft het restaurant op hun Facebookpagina.

Tal van vooral christelijke mensen hebben verontwaardigd gereageerd op de hamburger en uiten hun ongenoegen op de Facebookpagina, zo meldt de Toronto Sun.