Het aankoppelen van een commercieel vrachtschip aan het internationale ruimtestation ISS is tot zaterdag uitgesteld. De capsule staat in de 'file' en moet wachten tot een bemande missie heeft aangekoppeld.

De zogeheten Cygnus-capsule zou morgen aankomen. Dat is uitgesteld omdat er drie nieuwe bemanningsleden bij het ISS arriveren.

Het is de tweede keer dat de aankomst van de Cygnus wordt uitgesteld. Zondag, enkele uren voor de geplande aankoppeling, waren er problemen met de computers. Daarom werd toen besloten de aankoppeling uit te stellen. Volgens de NASA is het probleem opgelost.

De Cygnus begon afgelopen woensdag aan zijn eerste vlucht. De missie is vooral bedoeld om het vrachtschip te testen. Bij succes mag het bedrijf achter de capsule, Orbital, nog minstens acht keer het ISS bevoorraden. Dat levert het bedrijf ongeveer 2 miljard dollar op.

Concurrent SpaceX heeft al drie missies naar het ISS uitgevoerd met de Dragon-capsule. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA laat bedrijven raketten en capsules ontwikkelen in de hoop dat ruimtevaart zo goedkoper wordt.