Koning Filip van BelgiŽ heeft een enthousiaste tweet ingetrokken. "Ik voel me goed als Koning! Leve BelgiŽ!", stond er kort te lezen op MonarchieBe, het officiŽle Twitteraccount van het Belgische koningshuis. Na enkele minuten verdween de tweet zonder uitleg.
Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. Een woordvoerder van het paleis wil tegen de VRT alleen zeggen dat het niet de koning zelf was die de tweet plaatste. Wie het dan wel deed en of het account misschien is gehackt, kon de woordvoerder niet zeggen.
Koning Filip twittert sinds begin deze maand. "Hij is nog wat zoekende op Twitter", zegt correspondent Joris van Poppel. "Het is nu een combinatie van officiŽle gelegenheden en persoonlijke boodschappen."
Zo verstuurde Filip eerder deze week de tweet: "Straks Blijde Intrede in Henegouwen, nu kinderen net op school afgezet." Kort daarna verscheen de boodschap ook, zoals gebruikelijk, in het Frans.
De tweets van zijn Nederlandse collega Willem-Alexander zijn een stuk formeler. Hier zet de Rijksvoorlichtingsdienst alleen officiŽle mededelingen door.