De gemiddelde leeftijd waarop een jongen pas echt volwassen wordt, is 43 jaar. Bij Britse vrouwen gebeurt dit gemiddeld 11 jaar eerder, zo blijkt uit een recent onderzoek waarover de Daily Mail bericht.
Het is verrassend dat zowel mannen als vrouwen onvolwassen blijven tot ze over de 30 zijn. Mannen zouden minder of geen kinderachtig gedrag meer vertonen op hun 43ste en vrouwen op hun 32ste. Acht op de tien vrouwen gelooft dat hun partner het kinderachtige gedoe nooit ontgroeien door winden te laten, te boeren, 's nachts nog fastfood te eten en videogames te spelen. Andere tekenen van onvolwassenheid zijn zwijgen tijdens ruzies, niet kunnen koken en steeds dezelfde moppen en verhalen vertellen. Mannen beschrijven zich ook twee keer zo vaak als kinderachtig in vergelijking met vrouwen.
Twee keer zoveel vrouwen voelen zich de volwassen persoon in hun huidige relatie. Een kwart heeft het gevoel dat zij degenen zijn die de belangrijke beslissingen maken in hun relatie, evenveel dames willen dat haar partner meer over zichzelf praat en over zijn gevoelens. Drie op de tien dames heeft al een relatie beëindigd omdat ze haar geduld had verloren met een kinderachtige man. Bijna de helft heeft al een relatie gehad waarbij ze het gevoel had dat ze de moeder van haar partner moest spelen.
De gemiddelde Britse vrouw moet haar geliefde minstens een keer per maand vertellen dat hij zich naar zijn leeftijd moet gedragen, dat is gemiddeld 14 keer per jaar. Toch is een kinderachtige partner niet per se negatief: vier op de tien ondervraagden is van mening dat dit belangrijk is in een relatie, omdat het de dingen leuk en fris houdt. Een derde denkt dat een beetje kinderachtige eigenschappen helpen om een band te scheppen met kinderen.