Een 24-jarige Duitse vrouw slaagde erin haar taille te doen krimpen tot 40,6 centimeter door gedurende drie jaar dagelijks een korset te dragen. Zo heeft ze nu de taille van een tweejarige en wil ze het wereldrecord van 38 centimeter kloppen.
Michèle Köbke uit Berlijn slaapt zelfs in haar korset, ze vindt haar zandloperfiguur elegant en vrouwelijk, hoewel het gezondheidsproblemen veroorzaakt. Haar buikspieren zijn nu zo verzwakt dat ze haast permanent een korset moet dragen, dokters waarschuwen dat ze weldra niet meer zonder dit kledingstuk kan leven. Ze heeft vaak ademhalingsmoeilijkheden en kan enkel kleine maaltijden eten, ook moet ze frisdranken vermijden. Voeding die winderigheid veroorzaakt zoals bonen kunnen verteringsproblemen bij haar veroorzaken. De vrouw hoopt dat ze binnen twee jaar nog 2,5 centimeter kan kwijtspelen, zodat haar taille even slank is als die van de Amerikaanse Cathie Jung, haar taille is met zijn 38 centimeter even breed als die van een pot mayonaise. Michèle legt uit: "Mensen zijn verbaasd wanneer ze me op straat voorbijlopen, vaak staren ze me na. Ik krijg heel wat verschillende reacties, zeker van mannen. Sommigen vinden mijn figuur erg aantrekkelijk, anderen zijn in shock, maar vinden het wel mooi. Slechts enkelingen vinden het te extreem. Ik geef er niet om wat ze denken, iedereen heeft recht op zijn eigen mening. Ik blijf dit volhouden omdat ik me nu aantrekkelijker voel en ik heb veel meer zelfvertrouwen. Mijn bewegingen zijn vrouwelijker, ik voel me eleganter. Zonder het korset is mijn taille 56 centimeter.
"Je moet het korset geleidelijk aantrekken om je taille te versmallen. Als je het te snel te strak aantrekt, kun je flauwvallen, dat gebeurde vroeger vaak. Iedereen denkt dat het pijnlijk is, maar dat is niet zo. Het korset laat wel littekens na op mijn huid. In totaal heb ik al 3.000 euro uitgegeven aan mijn obsessie, ik laat ze op maat maken. Het enige moment dat ik geen korset draag, is in de douche, het is namelijk moeilijk om recht te staan zonder het kledingstuk. Vaak moet ik op iets leunen, omdat ik de steun van mijn korset zo gewoon ben. Hoewel familie, vrienden en artsen me al gewaarschuwd hebben, wil ik er toch niet mee stoppen. Het is niet dodelijk, dus ik maak me niet te veel zorgen over de gevolgen op mijn gezondheid. Als ik het kledingstuk niet aan heb, voel ik me niet op mijn gemak. Het is een obsessie geworden, ik me geen leven meer zonder mijn korsetten inbeelden", beslist Michèle. Filmpje