President Obama heeft een nieuwe strategie bedacht om zijn kinderen van een tattoo af te houden. Als Malia (14) en Sasha (11) dat doen, zet hij ook een tattoo op dezelfde plek. Slimme tactiek?
Hoe voorkom je dat je kind z'n lichaam versiert met een tatoeage? President Obama heeft een nieuwe tactiek bedacht: als zijn dochters een tattoo zetten, nemen hij en Michelle er ook één.
De president dreigde in het tv-programma Today met een familietattoo: ‘op precies dezelfde plek.' Van het resultaat maakt hij een filmpje en zet hij ook op YouTube. Of je nu de president van Amerika bent, of een kantoorbaan hebt: is dit een slimme manier om je kinderen van een tattoo af te houden? Volgens pedagoog Steven Pont kan het twee kanten opgaan: "Het ligt heel erg aan het kind of dit werkt. Bij veel kinderen kan dit goed werken, maar er zijn er ook waarbij het averechts werkt. Die zetten er expres nog één bij."
Het is in ons land verboden om een tattoo aan te brengen bij kinderen onder de 12 jaar. Tussen de 12 en 16 jaar moeten kinderen toestemming krijgen van hun ouders of voogd. Volgens Pont is het belangrijk dat je als ouder duidelijk maakt, dat jij degene bent die de regels bepaald. "Tot het 18e levensjaar bepaalt de ouder de regels in huis. Wat kan wel en niet; wees daarover duidelijk naar je kind toe."