In Milaan is een 23-jarige vrouw overleden amper een dag nadat ze een tatoeage op haar lichaam had laten zetten. Donderdag was het jonge slachtoffer naar een gespecialiseerd tattoocentrum gestapt in hartje Milaan. De daaropvolgende nacht werd ze geveld door een septische schok, die haar enkele uren later fataal werd.
Zo'n septische schok wordt ontketend wanneer er bacteriŽn in de bloedbaan komen die aanleiding geven tot een prikkeling van de vaatwand. Het lichaam reageert hierop met het openzetten van de bloedvaten. Die reactie veroorzaakt een lage bloeddruk en een versnelde pols en kan in extreme gevallen tot de dood leiden. Een vriendin van de 23-jarige Federica sloeg vrijdagmorgen meteen alarm. Het jonge slachtoffer kwam in kritieke toestand aan in het ziekenhuis van San Giuseppe en kon niet meer gered worden. De dokters verwittigden de politie.
Wellicht heeft het meisje zwaar allergisch gereageerd op de tatoeage zelf of op een product dat daarbij gebruikt werd. Morgen zal de autopsie meer duidelijkheid moeten geven over wat de fatale septische schok heeft veroorzaakt. Er werd een onderzoek voor dood door schuld geopend tegen onbekenden. Een huiszoeking van de carabinieri in het tattoocentrum in kwestie leverde niets op. De hygiŽnische voorschriften waren volledig nageleefd.