Twee mannen die hevig bloedend de bibliotheek binnenstormen en een derde die hen achternazit. Het moet woensdagmiddag een angstig tafereel geweest zijn, voor omstanders en bezoekers in de Boskoopse Babsloot.
'Hij bloedde binnen ontzettend uit een wond aan zijn hoofd, terwijl buiten een héél agressieve man met ontbloot bovenlijf met een steen op onze deur stond te rammen,' vertelt Paloma Martin aan AD/Groene Hart. De medewerkster van de bibliotheek dacht een nachtmerrie te hebben. 'Het was hier even niet leuk,' zegt ze een dag na de gebeurtenissen.
'We zijn heel blij dat een van onze klanten de agressieve man buiten hield, door de deur gesloten te houden.' Uiteindelijk lukte het om de deur op slot te doen. Terwijl de mannen hevig bloedend, overgevend en zeer angstig binnen probeerden te ontkomen aan hun belager, werd vanuit de bibliotheek 112 gebeld. De twee ongenode gasten binnen hadden een pistool bij zich, dat ze naar eigen zeggen van hun belager hadden afgepakt. 'Blijf van dat ding af anders gebeuren er ongelukken,' dacht Martin. 'Maar ze gedroegen zich niet agressief naar ons toe. We hebben geprobeerd het bloeden te stelpen maar dat lukte niet goed.' Het publiek moest ondertussen noodgedwongen door de situatie opgesloten in de bibliotheek blijven. Maar na het bellen van 112 arriveerden de ambulance en politie snel. Volgens de politie moesten de twee mannen in de bibliotheek via een uitpraatprocedure uit het gebouw worden gepraat, waarna arrestatie volgde. Drie andere betrokkenen onder wie ook de belager waren toen al gearresteerd, door agenten in kogelwerende vesten. Het gaat om mannen van 21, 22, 26, 28 en 31 jaar uit Boskoop, waarbij de betrokkenheid van de 28-jarige nog niet zeker is. Wat de aanleiding voor de uit de hand gelopen ruzie is geweest, weet de politie nog niet. Daarnaar loopt nog onderzoek. De problemen begonnen op het parkeerterrein vlak bij de bibliotheek. Het aanwezige wapen is niet gebruikt.