Een familie uit het Engelse Wentnor wordt geterroriseerd door een totaal geflipte fazant, die hen bij elke gelegenheid aanvalt.
Vooral Sally, de vrouw des huizes, heeft het zwaar te verduren. Elke keer dat ze haar huis verlaat krijgt ze de bontkraagfazant achter zich aan. Daarom gaat ze de deur niet meer uit zonder badmintonracket, om het vechtvogeltje een stevige mep te verkopen. Helpen doet het niet, want de fazant blijft met zijn snavel op haar inhakken.
De fazant kent geen mededogen, want ook bejaarden valt hij zonder waarschuwing aan. Zo werden Sally's ouders al eens slachtoffer van de fazantenfurie. Verder nam de vogel de auto van Sally al een paar keer onder handen met zijn snavel.
Ook binnenshuis is het gezin niet veilig. "Het is een rare fazant. Hij staart naar ons door de ramen, volgt onze bewegingen, rent om het huis heen en probeert binnen te komen", aldus Sally. "Het is net Hitchcocks' film The Birds." Fazantenkenner Paul North denkt dat de fazant Sally als een rivaliserend mannetje beschouwt. "En fazanten zijn erg territoriaal", legt hij uit in The Mirror. Filmpje