Dromen worden werkelijkheid. De Titanic wordt nagebouwd en dat betekent dat je die beroemde filmscène straks kan naspelen met je geliefde.
De Australische Miljardair Clive Palmer presenteerde gisteren zijn visie op zijn nieuwste project: Titanic II. Het design zal veel lijken op het origineel uit 1912. De vier gigantische rookpijpen op het dek komen bijvoorbeeld terug. Puur ter decoratie, want het nieuwe schip vaart gewoon op diesel, niet op kolen.
Aan boord van het schip moeten bezoekers zich helemaal wanen in 1912. In elke cabine ligt traditionele kleding klaar die je aan kunt trekken. En televisie of internet vind je er niet.
Wel zal de Titanic II worden voorzien van airconditioning en zullen er genoeg reddingsboten aanwezig zijn. De originele Titanic, 's werelds grootste schip in die tijd, zonk op 15 april 1912. In zijn ondergang nam het schip 1500 mensen mee, omdat er niet genoeg reddingsboten aanwezig waren.
De Titanic II vaart in 2016 van London naar New York. Meer dan 20.000 mensen hebben zich al aangemeld om bij de eerste reis aanwezig te zijn.