De oudejaarsvereniging van Tolbert moet 10 jaar nadat ze een stunt had uitgehaald, een schadevergoeding van ruim 5000 euro betalen aan de politie in Amsterdam. De club beweerde in december 2002 ten onrechte in het bezit te zijn van twee gestolen schilderijen uit het Van Goghmuseum in de hoofdstad.
Uit de culturele instelling waren in diezelfde maand de twee zeer kostbare schilderijen gestolen, met een waarde van 3 tot 4 miljoen euro. De oudejaarsvereniging eiste als grap 50.000 euro losgeld in brieven en faxen gericht aan het museum. De politie stak 250 uur in de zaak. Voor niets, zo bleek later. Want op 31 december maakte de club bekend dat het een oudejaarsgrap was en dat ze met de stunt geld wilden inzamelen voor een nieuwe tribune voor de plaatselijke voetbalvereniging.
De rechtbank in Groningen oordeelde al eerder deze maand over de schadevergoeding, maar de politie Amsterdam maakte het bewust maandag pas bekend, volgens een woordvoerster om te waarschuwen dat dergelijke acties tijdens de jaarwisseling financiŽle gevolgen kunnen hebben.