Een banale fietsdiefstal is vorige week zaterdag uitgedraaid op een ware krachtmeting tussen de dader en de politie. Nadat Ray Charron (37) uit Land O' Lakes, Florida, was betrapt bij het stelen van een fiets, vluchtte hij een boom in om te ontkomen aan de toegesnelde politie. Pas na een elf uur durend overleg kwam Charron uit zijn boom naar de begane grond.
Op het kantoor van de sheriff van Paso County kwam een oproep binnen van een jongen wiens fiets was gestolen. Charron had hem op een kruispunt gewoon van zijn rijwiel geduwd om vervolgens de fiets in de laadbak van zijn pick-uptruck te gooien, meldt UPI.com.
Een hulpsheriff kwam ter plaatse. Ray Charron ging evenwel op de vuist met de wetsdienaar. Toen die versterking opriep, zag Charron zijn kans schoon om in een tien meter hoge boom te klimmen om aan de arm van de wet te ontkomen.
De fietsendief bleek echter niet van plan om zich zomaar over te geven. Er ontstond een ware onderhandelingsoorlog, zoals we die kennen bij gijzelingen. Om twee uur 's middags klom hij de boom in en pas om een uur 's nachts kon hij worden ingerekend.