Medewerkers van het Longleat Safari Park in Warminster in Engeland wisten niet wat ze zagen toen ze langs het leeuwenverblijf liepen. De dieren klommen tot ruim negen meter hoogte in een boom om vervolgens naar beneden te springen.

Het levert spectaculaire beelden op van, zo lijkt het haast wel, ‘vliegende’ leeuwen. Gezien werd dat sommige leeuwen hun soortgenoten zelfs ‘een pootje’ gaven om zo hoog mogelijk in de boom te klimmen. Drie van de dieren kwamen tot ruim negen meter hoogte en het personeel keek met open mond, en de camera in de aanslag, toe.

Twee van de dappere dieren sprongen vervolgens naar de grond. Een derde vond het toch iets te hoog en kroop wat naar beneden om vanaf daar de sprong te wagen. De verzorger die de leeuwen in de gaten hield om te kijken of het goed ging met de nieuwe welpjes die naar buiten mochten, schoot plaatjes van de bijzondere actie.

‘Het was iets wat geen van ons eerder heeft gezien en het was puur toeval dat ik er was en foto’s kon maken,’ vertelt hij. Engels artikel met fotoserie