Het blijft onopgehelderd wie het lichaam van de bejaarde bewoonster van een huis aan de Eenhoornstraat in Enschede in haar tuin heeft begraven. Het skelet, dat vermoedelijk sinds 1998 in de tuin heeft gelegen, werd in april vorig jaar opgegraven toen de huidige bewoner in zijn tuin aan het werk was.
Het uitgebreide onderzoek naar de menselijke resten en wat er is gebeurd is afgesloten, aldus de politie woensdag. De verdenking is gevallen op twee buurtbewoners, maar beiden zijn lang voordat het lijk werd ontdekt overleden, zodat zij niet meer verhoord konden worden.
Via een DNA-match kwam de politie er vorig jaar na maanden achter dat de gevonden beenderen van de 77-jarige bewoonster van het huis waren. De vrouw stond als vermist te boek. Het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht de plek waar zij werd opgegraven op sporen, terwijl de politie een buurtonderzoek hield en andere gegevens natrok. Toen sporen in de richting van de twee overleden buurtbewoners wezen, werd ook een naburige tuin uitgebreid nageplozen.
Het onderzoek heeft desondanks volgens de politie geen zekerheid opgeleverd. De resten van de vrouw zijn overgedragen aan de familie.