Een 83-jarige inwoner van het Engelse Overton heeft een dubbel record gevestigd op niertransplantatiegebied. Nicholas Crace is behalve de oudste levende donor namelijk ook de oudste altru´stische donor in het Verenigd Koninkrijk. Grace was te oud geworden om bloed te geven en zag dit als een mooi alternatief.
Crace, wiens vrouw afgelopen zomer overleed, werd geopereerd in het Alexandra ziekenhuis in Portsmouth. Volgens het ziekenhuis had hij uitstekende nieren en was er dus niets op tegen om er een te doneren.
De voormalig directeur van een liefdadigheidsinstelling is nu vrijwillig chauffeur voor een lokaal hospice. 'Het geven van een klein deel van mij aan iemand anders zal weinig verschil maken voor mijn leven, maar een enorm verschil voor iemand anders', zegt Crace. 'Het was een eenvoudige beslissing, ik heb het geluk om iemand anders te kunnen helpen die minder gelukkig is dan ikzelf.'
Het vorige leeftijdsrecord voor een levende donatie stond op naam van de 81-jarige Christine Wright. Sinds levende donatie in 2006 is toegestaan in het Verenigd Koninkrijk, hebben 100 mensen altru´stisch een nier gedoneerd. Nog eens 1000 mensen gaven een nier aan een familielid of vriend.