Samantha Lamb uit het Engelse Devon werd in 2009 gefilmd door de BBC omdat zij haar toenmalige man Andy een nier schonk. Nu, enkele jaren en een scheiding later, wil zij de nier terug en laat ze weten dat ze spijt heeft van de operatie.
Andy onderging wekelijks dialyses omdat zijn nieren niet naar behoren functioneerden. Samantha overtuigde hem ervan om een van haar nieren te nemen. 'Hij had een nieuwe nier nodig of hij zou sterven. Hij onderging drie dialyses per week. Ik zei hem dat we dit moesten doorzetten,' aldus de vrouw in 2009.
De operatie vond plaats nadat zij 19 kilo afviel, zoals de doktoren haar hadden opgedragen. De operatie veranderde hun levens en de twee hadden een rooskleurige toekomst in het verschiet. Dat veranderde echter in 2012.
Op een avond, terwijl Samantha aan het werk was, pakte Andy zijn biezen. Volgens de vrouw pakte hij zijn spullen, waaronder de TV en de stereo, gooide zijn sleutels door de brievenbus en liet geen briefje achter.
Ze beschuldigde Andy van een affaire met een vriendin van haar. Hij ontkent dit.
Aan Sunday People laat de vrouw weten, dat als ze de tijd terug kon draaien ze haar nier aan iemand anders zou hebben gegeven. 'Iemand die het verdient.'
'Ik zou de operatie zeker nog een keer ondergaan, maar ik zou mijn nier niet aan hem geven. Ik haat hem. Als het kon, zou ik het orgaan terugnemen en het aan iemand anders geven.'
De twee ontmoetten elkaar in 2004 en trouwden in 2007. Andy laat weten dat hij de operatie nooit wilde vanwege de grote risico's. 'Maar zij hield vol en ik dank voor altijd mijn leven aan haar,' zegt hij.
'Ik hield van haar, maar de relatie werkte niet. We hadden grote ruzies en haar familie vond me nooit leuk. Ondanks de beweringen van Samantha, heb ik nooit wat gehad met haar vriendin. Ik hielp haar alleen bij het trainen van haar hond.'