Als onderdeel van de promotie van Windows Phone verzon Microsoft en ‘Smoked by Windows Phone’ die het deed in winkels in de VS. Een deelnemer met een Android-toestel won de wedstrijd maar de Microsoft-medewerkers wilden daar niets van weten.
Sahas Katta deed mee aan de Smoked by Windows Phone en versloeg de medewerker met zijn Samsung Galaxy Nexus. De wedstrijd bestond uit het oproepen van het weer in twee verschillende steden en Katta deed dat in 3 seconden, sneller dan de Windows Phone. De medewerker liet hem weten dat hij verloren had, als reden gaf hij ‘just because’ (daarom).
Een andere Microsoft-medewerker deelde hem mee dat het twee steden uit twee verschillende staten moest zijn maar dat werd niet voor aanvang van de wedstrijd verteld. Katta kreeg sterk de indruk dat er niet te discussiëren viel met de Microsoft-medewerkers. Het nieuws kwam op Reddit te staan en Ben Rudolph, bekend als BenThePCGuy en Microsoft-evangalist, liet via zijn blog weten dat hij het goed wilde maken met de man door hem een laptop en telefoon te sturen.
Katta heeft de laptop en telefoon ontvangen en laat op Twitter weten de producten te veilen waarbij 100% van het bedrag naar een goed doel gaat.