In de VS is seksverslaving een hot item. 9 miljoen Amerikanen zouden er een hebben. Voor hen is er nieuws: hij bestaat helemaal niet.
Ten minste, dat beweert arts David Ley in zijn boek 'De Mythe van Seksverslaving', meldt The Huffington Post. Hij geeft een aantal redenen waarom je helemaal niet verslaafd kan zijn aan seks.
Zeven redenen waarom seksverslaving niet bestaat:

1. Je gaat er niet dood aan.

Mensen met een echte verslaving, bijvoorbeeld aan alcohol of drugs, kunnen daaraan dood gaan. Er is nog nooit iemand doodgegaan die seks wilde, en dat niet kreeg, of te veel seks had.
2. Te veel seks bestaat niet.

Veel seks is heel gezond. Het is goed voor je hart en je lijn. Eigenlijk zou 'te veel' seks voorgeschreven moeten worden door de dokter.
3. Seksuele fantasieŽn zijn niet slecht voor je.

Veel mensen fantaseren veel over seks. Maar daar is niets ongezonds aan. Er is geen enkel bewijs voor een verband tussen iemands fantasieŽn en zijn gedrag.
4. Seks is een keuze.

Seks overkomt je niet, het is een keuze, zegt Ley. Geen controle meer hebben, of geen controle meer voelen, zijn twee verschillende zaken. Het is te simpel om te zeggen dat het een stoornis is, of dat het komt door het grote aanbod van porno op internet.
5. Veel seks leidt niet tot crimineel gedrag.

Volgens Ley is er geen enkel bewijs voor de stelling dat mensen die veel seks hebben, vaker crimineel of amoreel gedrag vertonen. Veel seks heeft geen invloed op iemands waarden of besluitvorming, zegt hij.
6. Seksverslaving bestaat vooral in de media.

De media zijn enorm veranderd, de laatste 20 jaar. Ze moeten met verhalen komen die de aandacht trekken, en mensen op hun angsten aanspreken. Verhalen over seksverslaving zijn daartoe bij uitstek geschikt.

7. Seksverslaving is iets Amerikaans.

Het idee dat er zoiets is als een seksverslaving is vooral erg Amerikaans. Ze gaan daar erg omzichtig mee om, en willen er niet in het openbaar over praten of ermee geconfronteerd worden. Als Amerikanen in problemen komen door seks, dan is het erg handig om te kunnen zeggen: "Het komt niet door mij, maar door mijn verslaving aan seks."