Tijdens de Europese Kampioenschappen schaken voor vrouwen in Turkije zal er geen inkijk of een decolleté tot aan de knieën meer mogelijk zijn. Er is bepaald dat de dames nog maar twee knoopjes open mogen houden om ervoor te zorgen dat de mannelijke toeschouwers en trainers niet van slag raken.
Volgens Sava Stoisavljevic, de baas van de schaakbond, hoorde ze veel commentaar van die doelgroep. Ze moet toegeven dat knappe vrouwen het schaken opleuken maar ze gelooft wel dat er een grens moet zijn. Korte rokjes zijn daarom nog niet verboden maar wat niet is kan nog komen.
Als scheidsrechter kwam Stoisavljevic een dame tegen die de toernooizaal kwam binnenlopen alsof ze op weg was naar het strand. En ondanks dat er geen kledingregulaties bestonden besloot ze de vrouw er toch op te wijzen dat het niet helemaal door de beugel kon.
Ze is overigens wel doordrongen van het verschil tussen mannelijke deelnemers aan een toernooi en vrouwelijk deelneemsters. De laatste groep doet moeite om er mooi uit te zien. Iets dat niet altijd van de mannen gezegd kan worden.