Het nieuwe shirt van Manchester United is niet overal met gejuich ontvangen. Het vrouwenshirt dat de nieuwe kledingsponsor Adidas voor de ploeg van Daley Blind en Memphis Depay maakte is seksistisch, vinden fans op Twitter.

En dat komt door de diep uitgesneden V-hals van het kledingstuk. Een vrouwelijke fan van United ging behoorlijk los op het shirt. "Waarom is de V-hals zo diep uitgesneden in vergelijking met het mannenshirt", vraagt @MUnitedGirl aan Adidas.

"Niet iedereen wil een decolleté laten zien." @Lar7aOlivier valt haar bij: "Sommigen van ons hebben niet eens genoeg voor een decolleté."

MUnitedGirl gaat nog even verder met mopperen. In een tweede tweet noemt ze het shirt discriminerend. "We moeten dan maar een mannenshirt dragen", zegt ze.

Adidas is sinds zaterdag de kledingsponsor van Manchester United. Voorganger Nike maakte ook speciale shirts voor vrouwen en die waren wel goed, volgens MUnitedGirl en @sarahjayneeee_. Laatstgenoemde denkt dat vrouwen massaal het mannenshirt kopen nu Adidas met zo’n slecht shirt op de proppen is gekomen. "Die van Nike waren beter", schrijft ze.
Foto