De conservatieve Amerikaanse radiomaker Rush Limbaugh heeft excuses aangeboden aan een studente die hij eerder een "slet" en een "prostituee" had genoemd. Over de uitspraken ontstond grote ophef en adverteerders trokken zich terug uit de show.
De studente, Sandra Fluke, vindt het onterecht dat de ziektekostenverzekering van haar universiteit de anticonceptiepil niet vergoedt. Ze heeft geprobeerd haar zaak te bepleiten in het Congres.
In zijn populaire talkshow nam Limbaugh de studente op de korrel. Volgens hem zei ze in essentie dat ze betaald wilde worden om seks te hebben. "Dat maakt haar een slet, een prostituee, toch?"
Vooral Democratische, maar ook Republikeinse politici stoorden zich aan de opmerkingen van Limbaugh. President Obama belde de studente zelfs op om zijn steun te betuigen.
Drie dagen lang hield Limbaugh vol. Nu zegt hij dat hij spijt heeft. "Mijn woordkeuze was niet goed. In mijn poging grappig te zijn heb ik een nationale rel veroorzaakt. Het was geen persoonlijke aanval op Sandra Fluke".
Hij blijft het onzin vinden dat de belastingbetaler moet opdraaien voor 'sociale activiteiten'. "Voor je het weet betaal je als belastingbetaler voor nieuwe sportschoenen van studenten die aan hardlopen doen."