Een Fransman heeft Google aangeklaagd omdat er op Google Street View een foto van hem is geplaatst waarop is te zien dat hij staat te plassen in zijn voortuin. De man, die anoniem wil blijven, zegt dat hij in zijn woonplaats in het westen van Frankrijk het mikpunt van spot is geworden.
De man, die rond de 50 jaar is, eiste gisteren in een rechtszaak dat de foto wordt verwijderd en wil een schadevergoeding van 10.000 euro. Zijn dorpsgenoten herkenden hem hoewel zijn gezicht is geblurd.
Toen hij in november 2010 in zijn tuin urineerde, dacht hij dat niemand hem kon zien. Hij had de poort voor zijn woning gesloten, maar de telescoopcamera van Google, gemonteerd op het dak van een auto, kwam boven de poort uit. Hij had pas door wat er was gebeurd, toen dorpsgenoten hem met de foto confronteerden.
"Iedereen heeft het recht op een zekere mate van geheimhouding", stelt zijn advocaat Jean-Noel Bouillard. "Dit geval is eerder grappig dan serieus. Maar als hij op de foto was gezet met een andere vrouw dan zijn echtgenote, had hij dezelfde zaak gehad."
Op 15 maart wordt uitspraak in de zaak gedaan.