Wie regelmatig seks heeft, verkleint het risico op een hartaanval. Maar uit nieuw onderzoek blijkt dat dit niet geldt voor overspelige mannen. Zij hebben namelijk meer kans op een dodelijke hartaanval tijdens de vrijpartij.
Dat staat te lezen in een rapport van de American Heart Association, meldt de Daily Mail. Zij gingen in de eerste plaats na of patiŽnten met hartproblemen hun seksleven na behandeling weer konden oppakken. Dat blijkt al snel te kunnen. Mensen die een lichte hartaanval kregen, mogen na een week al opnieuw de draad oppakken. Op voorwaarde dat ze ook in staat zijn om zonder problemen enkele trappen op te lopen.
Opvallend was dat dit niet geldt voor overspelige seks. De onderzoekers stelden namelijk vast dat mannen met een affaire meer risico hebben op een hartaanval tijdens de seks. Dat komt omdat het overspel vaak gebeurt met een jongere vrouw in een onbekende omgeving, waardoor de mannen extra stress ervaren.
Ongerustheid is echter niet nodig, want het aantal gevallen is bijzonder klein. "De autopsierapporten van 6.000 fatale hartaanvallen toonden aan dat slechts 0,6 procent daarvan tijdens seks gebeurde", zegt professor Glenn Levine van het Baylor College of Medicine in Houston. "Opvallend is wel dat het bij 93 procent daarvan ging om seks buiten het huwelijk", zegt hij.