Wie denkt dat sekspoppen alleen maar voordelen hebben, heeft het mis. Medici waarschuwen voor de gevaren die de rubberen liefdesknuffels kunnen hebben.

Sekspoppen zijn booming business. Overal ter wereld openen bordelen met seksrobots hun deuren. De voortplantingsoefenpoppen gaan dan ook als zoete broodjes over de toonbank. De prijzen variëren van €4.500 tot boven de €10.000 voor een geavanceerd model. Het is dan ook niet gek dat de totale seksindustrie op dit moment meer dan €25 miljard waard is.

De plastic vriendinnen zijn de nieuwste trend. Waarbij ze vroeger alleen maar konden stilliggen, kunnen ze nu zelfs een beetje bewegen en praten, al kreunen ze nu nog vaak alleen in het Chinees. Er wordt over de poppen gezegd dat ze voor veel goede dingen zorgen. Zo zouden ze bijvoorbeeld seksueel geweld doen laten afnemen, omdat mannen zich nu op hun rubberen bedpartner kunnen richten. Toch claimen experts dat het nog niet het geval is. Een van de vooroordelen is dat door een pop pedofilie afneemt. Er is echter geen theorie die het onderzoek bekrachtigt.

Dokter Chantal Cox-George van het St. George Hospital en professor Susan Bewley van het King’s College in Londen zeggen juist bang te zijn dat door het gebruik van poppen ervoor zorgt dat nu illegaal gedrag het eerder geaccepteerd wordt. Het helpt namelijk om fantasieën uit te leven. In het BMJ Sexual & Reproductive Health schrijven ze dan ook: “De gezondheidsargumenten die worden gebruikt bij de poppen, zijn als bij zoveel geadverteerde producten misleidend.” En dat is nog niet alles. Ook zouden de poppen het moeilijker maken voor mensen om relaties en intimiteit aan te gaan, wat zelfs erectieproblemen kan veroorzaken.