Mannelijke en vrouwelijke moslims kunnen in Duitsland voortaan gescheiden reizen dankzij de Muslimtaxi. De 24-jarige Salem Reid uit Norderstedt zag een gat in de markt en zette de dienst op. Op www.muslimtaxi.de kunnen moslims een gescheiden rit boeken.
De Iraakse student bedacht het idee na klachten van moslims dat ze bij een gewone taxicentrale niet gescheiden konden reizen, schrijft BN De Stem. “Bij veel taxicentrales wordt de door de islam voorgeschreven scheiding der seksen niet gehanteerd”, aldus Reid. Maar dankzij de Moslimtaxi is dat verleden tijd. Moslimvrouwen rijden voortaan met moslima’s mee en moslimmannen met andere moslimmannen. Met de site hoopt Reid het moslimhuwelijk te beschermen, want volgens hem leidt gemengd liften tot affaires en scheidingen.
Reid is nog het meest trots op het feit dat zijn reizigers onderweg over de islam kunnen praten. Ook niet- moslims kunnen van de dienst gebruik maken, zodat er wellicht een dialoog tot stand komt. En volgens hem is meerijden met moslims ook een uitnodiging om je tot de islam te laten bekeren.