Supermarktketen Sainsbury's gaat de naam van haar streepkorstige tijgerbrood veranderen in giraffebrood nadat een drie jarig kind een brief schreef waarin ze klaagde over de naam.
(plaatje)
De nieuwe giraffebroden lagen gisteren in de winkel, acht maanden nadat kleuter Lily Robinson suggereerde dat de vlekken op de korst eerder deden denken aan de vacht van een giraf dan die van een tijger.
Klantencontact manager Chris King was het toevallig wel met Lily eens en antwoordde met een brief die begon: 'Ik denk dat het brood hernoemen een fantastisch idee zou zijn. Het lijkt meer op de vlekken van een giraf dan op de strepen van een tijger, vind je niet?'.
Hij ging door over de oorsprong van de naam van het brood en trok de dierkundige kennis van de bakker die het bedacht had sterk in twijfel.
Het heet tijgerbrood omdat de eerste bakker die het lang geleden maakte, dacht dat het op de strepen van een tijger leek.
Misschien waren ze toen een beetje raar.
Hij stuurde ook een tegoed-bon (twv 3 Pond) mee waarmee Lily in de winkel giraffebrood en, als Papa en Mama het goed vonden, ook nog wat snoep zou kunnen kopen.
Lily's moeder zette het antwoord op Facebook alwaar al snel de campagne om tijgerbrood te veranderen in giraffebrood bij Sainsbury's honderden volgers in korte tijd trok.
Een woordvoerder van de firma zei: "In reactie op de overweldigende hoeveelheid mensen die menen dat het brood toch echt meer op een giraffevacht lijkt, zullen we vanaf vandaag de naam veranderen en we zullen wel zien hoe dat gaat."
Mr. King kreeg honderden felicitaties met zijn weloverwogen antwoord en is nu in opleiding om basisschoolleraar te worden.
De kenmerkende korst van tijgerbrood ontstaat door deze te bestrijken met een rijstbloempapje.