Het was niet echt de overval die de dader in gedachten had. De bezoekers van café Het Halve Maantje in Rotterdam waren totaal niet onder de indruk van de dreigementen van de man.
De bewakingsbeelden van de overval in café Het Halve Maatje aan de Kleiweg laten duidelijk zien dat niemand reageerde toen een overvaller het café binnenkwam. De man, met bivakmuts en vuurwapen, werd volledig genegeerd. Een bezoeker maande hem zelfs opzij te gaan, zodat hij aan de bar kon gaan zitten.
TV Rijnmond sprak de eigenaar van het café en zette de bewakingsbeelden op internet. Ook de eigenaar lijkt niet erg onder de indruk van wat er gebeurde. "Ik dacht gewoon: hij moet wegwezen", zegt de eigenaar tegen de regionale zender. "Ik ben naar hem toegelopen, we zagen hem nog twijfelen, maar hij rende naar buiten."
Voor de overvaller was het toen nog niet voorbij. De stamgasten, die inmiddels doorkregen wat er gebeurd was, renden achter de man aan. En helaas voor hem: een van de stamgasten is een marathonloper. Na zo'n twee kilometer wisten de cafégasten de man dan ook te overmeesteren en werd hij aan de politie overhandigd. De eigenaar van het café is er blij mee: "ik heb een goed gevoel over hoe het is afgelopen. Laat het een les zijn voor de volgende imbeciel die het gaat proberen."
Het vuurwapen waar de man mee zwaaide bleek later overigens nep te zijn. Filmpje