De gewezen Amerikaanse footballster en B-acteur werd er in de jaren 90 van verdacht zijn ex-vrouw en vriend te hebben vermoord. Hij werd in 1995 vrijgesproken, hoewel het bewijs onomstotelijk leek. Nu komt Simpson eind november dus met een boek.
Een boek waarin hij hypothetisch uit de doeken doet hoe hij zijn ex-vrouw en haar vriend vermoord zou hebben, als hij die misdaad tenminste zou hebben gepleegd. "Als ik het gedaan had, was het zo gebeurd", luidt de titel van het boek.
Simpson zou 3,5 miljoen dollar als voorschot hebben gekregen voor het boek. Volgens het boulevardblad National Enquirer is de beschrijving van de moord door Simpson 'gruwelijk realistisch en gedetailleerd'. Lezers zullen vermoeden dat hij zijn ex en haar vriend ook daadwerkelijk heeft omgebracht.
O.J. Simpson ontkent al meer dan tien jaar dat hij de moorden heeft gepleegd. In een civielrechtelijke zaak oordeelde een jury echter dat hij wel verantwoordelijk was voor de dood van Nicole Brown Simpson en Ronald Goldman. De jury veroordeelde hem tot het betalen van 33,5 miljoen dollar schadevergoeding aan de nabestaanden van de slachtoffers.